About

Namn: Per Nilsson   


Kinesiskt namn: 彭立松

Mitt intresse för Kina och Japan har alltid varit stor, från början var det mer Japan och jag drömde om att åka till Japan för att bli tv-spelsutvecklare (hör ju till Nintendogenerationen).

På senare år har jag haft en långresa inplanerad flera gånger och då med huvudstopp i Nya Zealand som verkar vara ett väldigt vackert land. Oftast på grund av att jag har bytt jobb så har inte min resa blivit av. För 2-3 år sedan började jag tänka att det vore kul att lära sig antingen japanska eller kinesiska och då Kina är ett stort land med en otrolig kultur samt under stor utveckling så föll valet på kinesiska. Under de senaste två åren då jag bla studerat lite kinesiska samt hunnit med en resa till Peking har faschinationen för Kina hela tiden vuxit starkare och jag är verkligen glad att jag valde att läsa språket.

Den bästa miljön att lära ett språk på är att vara där det används, detta har gjort att jag kommit fram till att det är dags att kombinera drömmen om en långresa med en resa som jag hoppas kommer ge en stor personlig utveckling och många äventyr genom Mittens Rike (två flugor i en smäll).

Välkomna att följa med på mitt äventyr, lämna en eller gärna två kommentarer då ni tittar förbi.