Efter en lång bussresa med dålig sömn var det bara att försöka ta sig till mitt hostel. Upptcäkte ganska snabbt att logistiken i tunnelbanan i Tokyo inte var den bästa på samma sätt som i Osaka där jag var bra förvirrad första dagen.

På vissa stationer var det itne möjligt att byta inom tunnelbanan utan man fick stämpla ut och sedan gå till en närliggande ingång och köpa en ny biljett för att byta. En av orsakerna är förmodligen att det verkar vara två olika bolag som kör de olika linjerna. Efter att ha kommit av på rätt station så hade jag endel problem att hitta till mitt hostel och då jag väl hittade det så konstaterade jag att det låg på en sidogata som jag passerat 3 gånger i mitt letande. Var ganska drygt att leta runt med mina dryga 30 kg packning, blev iallafall att dumpa väskan vid hostelet för att sedan åka till Akihabra.

Det är Tokyos teknikdistrikt och är känt för att ha en massa spelhallar, elektronikaffärer mm så hoppades kunna få se många konstiga och helt onödiga prylar. Spelhallar och tvspelsaffärer fanns det en massa och blev lite sugen på att köpa en massa men kom att tänka på alla mina ospelade spel som jag har hemma som bara samlar damm så lugnade ner mig och köpte endast en handkontroll till mitt Super Nintendo då en av dem jag har itne fungerar.

Som alltid fanns det en miljard dockaffärer med olika spel och mangafigurer, då man ser folk köpa hur många som helst så undrar man ju om de leker med dem eller endast har dem i bokhyllan. Hur som helst verkar det vara en dyr hobby om man kan ju undra vart de ställer upp en docka föreställande en ung tjej i underkläder med megastora tuttar.

På gatorna i Akihabra stog det en massa tjejer och delade ut reklam för ex cafeer eller massageställen som de jobbade på. Fick bland annat reklam för söt massage med slogan “Massage som den alltid borde vara”, de som delade ut hade kläder som Gudrun Schyman hade skrikit högt av… Passerade även ett hotell för kortare besök, där man kunde hyra rum på timmesbasis för att kolla DVD-filmer eller mangatidningar. Antar att de som hyr rummen inte bara läser tidningen.

Efter att ha passerat ett antal teknikaffärer utan att ha sett några riktigt udda saker så begav jag mig åter till hostelet. Efter att ha tagit det lite lugnt så pratade med en kompis som var i Japan och skulle flyga hem dagen efter. Han och hans flickvän var på väg till Tokyo för att ta planet hem så vi bestämde att vi skulle försöka träffas då de kom med bussen. Så blev att åka till Shinjuku där många bussar utgår ifrån och vänta, dock var deras buss försenade och jag drev runt lite i väntan på att de skulle komma. Hamnade på en spelhall och körde lite Street Fighter 4 men var svårt att vinna mot japanerna som förmodligen bodde i spelhallen. Då jag väl ringde igen till min kompis så hade de precis kommit fram men då bussen var mer än 2 timmar försenade så fick de lov att åka direkt till flygplatsen så lite surt att inte kunna träffas då vi var i Tokyo samtidigt men får väl ta det i Sverige.

Nästa morgon blev det att förbereda för att bestiga Mount Fuji som jag skulle göra kommande natt. Tyvärr hade jag inte lyckats boka samma hostel till dagen efter så blev att flytta sakerna till ett annat som jag hittade. Då jag väl kollade lite mer noggrannt var det låg så upptäckte jag till min lycka att det var på gångavstånd från där jag var så bara att kila dit och dumpa väskan. Fick lägga stora ryggsäcken i deras säkra förvaraing vilket var trappuppgången i huset… Datorn och lite andra prylar kunde jag iallfall låsa in i ett skåp vilket var skönt. SEn var det bara att bege sig tillbaka till Shinjuku för att hitta en buss till Mt Fuji, var väl inte helt enkelt och försökte följa skyltarna men de pekade åt alla håll så efter att ha frågat mig runt kom jag tillslut tillbiljettkassan. Köpte en biljett till första avgången för kvällen (17:15) och då jag hade 2 timmar att driva runt så letade jag mig fram till en annan biljettkassa för ett annat bolag och köpte även en biljett till övermorgon då jag skulle åka till Kusatsu som ligger 10-15 mil norr om Tokyo.

Hittade även en friluftsaffär där de hade Fjällräven och Haglöfsprylar, blev ju lätt nostalgisk då jag spanade in en klassisk Fjällräven Kånken. Köpte även en pannlampa som jag hoppades skulle komma till användning under nattens bergsbestigning.

Middagsuppladdningen blev på ett sushiställe där de hade sushitåg.  Kocken står i mitten av restaurangen och lagar lite olika rätter och lägger upp dem på små tallrikar som sedan placeras på ett liten band som transporterar runt dem. SEn är det bara att plocka av det man tycker ser spännande eller gott ut (förhoppningsvis båda). I slutet av middagen betalar man beroende på hur många tallrikar man har ätit. På den här restaurangen fanns det 3 olika färger på talllrikarna vilket även visade 3 prisklasser. Så väldigt enkelt och smidigt att räkna ihop kostnaden, det var verkligen en kul och annorlunda matupplevelse.

På väg till bussen kilade jag in på en liten 7/11 liknande affär och köpte proviant för resan, blev 5 liter vatten, mackor samt en öl som jag planerade att dricka då jag kom upp på toppen av Fuji.