Hade en diskussion med Leah (en kompis från USA) via telefon för några veckor sedan och av någon anledning kom vi in på att det är helt normalt att se folk i matbutiken i pyjamas men hon trodde inte på mig. Hon trodde att det var de kinesiska sidenkläderna som de använder vid finare tillfällen som jag menade. Lovade därför att ta ett kort någon dag för att visa vad man träffar på i matbutiken eller på gatan. Så då jag stog och väntade på att träffa en kompis för några dagar och fick se ett par med den perfekta klädsel så var det bara att försöka vara så diskret som möjligt med kameran…

Ramlade ju in ett sånt bra tips i kommentarerna där China Daily hade skrivit mer om pyjamas fenomenet så lägger till den här för de som vill läsa mer.

Had a discussion on the phone with Leah (a friends from USA) some weeks ago about that its totally normal to see people wear pyjamas in the street or in the supermarket. She didnt really believe me and i promised to take a photo some day to prove this so here it goes.

Since i received such a good link to a China Daily article about the city pyjamas  in the comments i add it here as well.