Den 25:e juli var det så dax att bege sig hemåt, hade frågat kvällen innan på hostelet hur lång tid det tog att ta sig till flygplatsen och det skulle ta ungefär 1,5 timme så om jag åkte runt 8:e borde det vara lugnt då mitt flyg gick 10:55. Gick upp runt 7 och åt frukost och tog mig iväg från hostelet några minuter efter åtta.

Åkte tunnelbana och tåg och där jag skulle byta till det sista tåget så började jag bli nervöst då jag fick vänta ganska länge för att något skulle komma och det som jag väl kunde åka med hade en planerad ankomsttid vid flygplatsen 10:10 men det slutade med att vi kom dit 10:18. Inte helt idealiskt då det är en ganska stor flygplats och jag skulle hinna med att checka in och stämplas ut ur landet.

Gick med väldigt raska steg då det var svårt att springa med 30 kilo packning på axlarna. Kom till incheckningsområdet men kunde ej att hitta Austrian Airlines då jag blickade ut så kilade fram till Lufthansa och frågade vart det var. Förklarade att jag var lite väl sen på grund av tåget och de blev genast mycket hjälpsamma så skötte incheckningen där. Dock fick jag lämna stora säcken på ett speciellt ställe, antar att det var för att den skulle hinna med. Blev även att gå förbi kön till säkerhetskontrollen och då jag väl gick igenom den kollade de knappt något vilket kändes lite udda efter alla olika scanningar man brukar uppleva.

Min privata guide följde med mig till emigrationsdelen och förklarade sedan hur jag skulle gå för att snabbt komma till gaten. Utstämplingen gick fint så då jag hade 10 minuter till godo kilade jag snabbt in på en taxfree shop för att handla lite saké som jag hade lovat att försöka köpa åt en kompis så köpte två flaskor då den andra kunde bli en bra present. De sa dock att det kanske kunde bli ett problem vid en mellanlandning beroende på flygplatsen men svarade att jag får ta den risken.

Väl på planet konstaterade jag att jag hade tur med tilldelningen av säte och jag satt själv på en länga med tre stycken så blev att breda ut sig rejält och vänta på att de skulle slå igång filmerna. Måste säga att det var en lång och seg resa och då vi passerade Peking så hade jag redan sett klart en film…

Mellanlandade i Wien och upptäckte snabbt att det verkade som att de inte hade någon transferzon vilket gjorde att jag tvingades till en ny säkerhetskontroll. Kan väl säga att mina flaskor med saké inte var välkomna, de beklagade att jag inte kunde ta med det igenom och kunde väl itne mer än hålla med om att det kändes löjligt att flygplatsen inte hade någon transferzon. Dock hade jag ju köpt sakén så kände att jag fick lov att prova iallafall så bara att korka upp och servera mig själv i den medföljande lilla koppen. Var väl inte det bästa jag har druckit men var ändå inte så fruktansvärt hemskt… Kom att tänka på att det är ju vätskorna i sig som är problemet så frågade om det var ok att hälla ur för att sedan ta med flaskorna (lite stiliga lerkrus). Det var helt ok men för att de skulle vara säkra att jag hällde ur det så skickade de med en vakt som tittade på att jag verkligen hällde ut det. Några andra resenärer småskrattade då de såg att jag tvingades hälla ut mina souvernirer.

Efter ytterliggare 2,5 timme i luften där jag bla blev lite utskälld av en bitter svensk tjej som hade glas i väskan som visst skulle gå sönder om jag flyttade hennes väska lite så landade jag tillslut i Sverige.

Fick ut min väska och mötte sedan upp mina vänner Kai och Johanna som hämtade mig på Arlanda för att jag skulle få bo hos dem den kommande natten, detta då min lägenhet fortfarande var uthyrd till den sista juli. Det kändes helt overkligt att vara tillbaka i Sverige och verkligen konstigt. Fick snabbt känslan att tiden hade stått stilla och inte så mycket som har hänt då jag varit borta men det är nu det är dax att ta reda på det. Får väl se hur jag känner då jag har varit i Sverige i en månad eller något sånt.