Med tanke på att det är OS så måste jag flika in ett litet inlägg i mitten av min reseberättelse. Att följa OS härifrån Kina är inte någon direkt höjdare även om jag idag hade möjligheten att se sveriges herrlag i curling vinna mot Kina i en spännande match. I övrigt är det mest den väldigt konstiga skridskosporten shorttrack (som endast verkar utövas av asiater) och konståkning som sänds på CCTV. Det är väl också grenar som kineser har möjlighet att vinna i, är ju inte så kul att se då kinas damlag i hockey förlorar med 13-1 mot USA.

Ibland får man iallafall se lite glimtar från övriga idrotter men är väldigt sparsamt med sändningar från störtlopp och andra lite mer riktiga idrotter. Att sen SVT blockar sina webbsändningar för alla utanför sverige gör inte saken enklare för alla oss idrottstörstande utlandssvenskar. Visst finns det sätt att gå runt det men har itne riktigt orkat bry mig så får helt enkelt kolla vidare på shorttracken… Att tidsförskjutningen är härliga 16 timmar gör även att de normala dagssändningarna ligger från 02:00 till 09:00 på natten så har väl somnat de gånger jag har försökt att kolla. Det gör även att man blir så trött följande dag att man bommar sändningen som är på förmiddagen så har lite svårt att lägga upp taktiken.

Kan även nämna på att de inte är helt insatta i vintersporter vilket bland annat märks på tv:n då de ibland kör lite instruktionsfilm hur exempelvis  skidskytte eller ishockey går till. Har inget emot att de utbildar folket men det enda jag tänker på varje gång är om någon av de anställdas 10-åriga son på fritiden har gjort animeringarna till filmerna då de är helt fruktansvärt fult gjorda.

Måste även säga att det är skönt att vi har lyckats skrapa ihop några medaljer även om vi ligger lite i lä efter Norges samling som idag som första nation sprängde 100 gränsen med vinter-OS medaljer, bara att gratulera även om jag måste säga att jag lider lite med grymme O-E Björndalen som bommade att ta ännu ett guld.

To follow the winter olympics here in China is a bit hard since its not the biggest interest to people. They mostly broadcast shorttrack and figure skating which i dont find too interesting. Swedish television also block all their material from outside china so im stuck with the figureskating even if i sometimes are able to see some other things, this morning i got to see Sweden win over China in Curling.

Its also a bit big time difference (16 hours) so hard to plan how to watch the games since it starts 02AM and ends around 1PM. At least im happy not to have any classes this week and the next so i can have a bit weird times to try to see some other sports when its on.