SAtt och surfade lite förra veckan för att hitta information om Expot i Shanghai och landade då på Svenska handelskammarens sida i Kina. Till min stora glädje upptäckte jag att en grupp tillhörandes dem arrangerade en brännbollsturnering som nationaldagsfirande. Var ju ett tag sedan man spelade men tänkte att det här får man inte missa så kollade med Xavier om han ville vara med och köra lite svensk idrott då den är som bäst… Tänkte att han behöver lära sig då han skall plugga i Malmö till hösten.

Anmälde oss båda och på lördagen (alltså den 5:e…) åkte vi till en park i nordöstra Peking.  Hade lite svårt att hitta till rätt ställe först men efter ett telefonsamtal gick det fint. Var ett 30-tal personer, de flesta svenskar men även några norskar, danskar och finnar.

Jag hamnade i lag 3 och Xavier i lag 1, efter lite regelgenomgång blev det match mellan lag ett och två (tror det var ett som vann den) för att sedan vi i tre och fyra skulle mötas. Vi började inne och det började fint, då det var min tur så fick jag på en riktigt bra träff och började spring. Halvvägs sprang jag dock ihop med en utespelare vilket gjorde att jag ej hann runt utan blev bränd med en meter kvar, bittert…

Andra gången jag slog gick det dock bättre och jag tog mig hela varvet runt. Då vi spelade ute gick det dock lite sämre bla blev vår brännare skadskjuten… Vilket gjorde att vi förlarade matchen knappt. Räknade på att om jag inte hade krockat och blivit bränd första gången så hade vi vunnit med en pinne men inget att göra åt utan efter lite behövlig vila med vätskepaus så blev det att spela bronsmatch.

Mitt lag började ute och återigen gjorde vi en dålig omgång och låg under ganska rejält. Dock spelade vi väldigt bra inne, jag hann bla med att slå 4 homeruns så vi vände och tog en ärande tredje plats.

Kommer ej ihåg numret på laget som vann men det blev prisutdelning där det delades ut pandor. Fick pris som bästa slagman efter alla mina homeruns så det var kul. Kvällen avslutades med att kila på en pub för att äta och dricka gott. De flesta fortsatte även till Sanlitun senare för att ha lite kul, däribland jag. Var en trevlig kväll och faktiskt första gången jag umgicks med svenskar här förutom de som hälsat på så kändes ovant och det var väldigt enkelt att ramla in på engelska då man pratade eftersom man är så van vid det. Fick veta att de även skulle arrangera ett missommarfirande i slutet på månaden och det låter helt klart som en höjdare. Som dalmas kan jag ju endast konstatera att midsommar är Dalarnas högtid. Det enda jag kan tycka är ju att det är lite synd att jag har hittat dem precis nu då jag ju snart lämnar Peking då de sa att de försöker arrangera något iallafall en gång i månaden.

Själva nationaldagen blev lugn och jag lunchade bara med en kompis. På måndagen den sjunde var det dock nationaldagsfirande på ambassaden för alla svenskar i Kina så för att få in lite mer sverigekänsla kilade jag dit.  Träffade genast flera av de som var med och spelade brännboll i lördags och även en massa andra svenskar. Det var en lugn tillställning där barn från svenska skolan i Peking bla sjöng Den blomstertid nu kommer samt nationalsången, blev även att äta lite knäckebröd, Jansson och köttbullar. Lite hemlängtan uppstog väl i mitt huvud så kanske har varit bra att jag inte har deltagit i en massa svenska aktiviter under året som varit.

Last week i was checking for info about Shanghai Expo and checked the site for the Swedish chamber of Commerce in China and found that a group called Young Professionals  arranged a tournament in Brännboll to celebrate the Swedish national day (6th of june). It was an event i couldnt miss so on saturday (5th…) me and Xavier went to a park for the event. Since Xavier is going to study in Sweden this fall i thought ha had to practice some real swedish games.

Was around 30 persons, the most were Swedish but also Norweigan, Danish and Finnish people attented. Since its some years since i played i didnt expect it to go good but always ended up getting good hits and the most of the times I ended up doing homeruns. Unfortuanelty me team lostt he first game so we ended up playing in the bronze game that we actually won. Later on i was rewarded “Batter of the day” for my homeruns and got a panda. The evening continued at a bar for some food and beer before the most of the people continued to Sanlitun for some party.

On the actual nationalday i just had lunch  with a friend but the next day it was a celebration of the national day at the embassy. It was fun to go there and i met a lot of people from saturdays brännboll. They had some classic swedish food like meatballs, Janssons and knäckebröd and the swedish school in Beijing was there to sing some traditional songs.