Antar att ingen har bommat att det har varit vulkanutbrott på Island. Pratade med Kilroy dagen innan för ombokning och då sa de att det redan var fullbokat den 25:e juli som är datumet jag ville ändra till. FRågade hur det kunde vara det då jag var 3 månader i förväg och de sa att de billiga biljetterna tar slut fort. Trodde jag hade bokat i vanlig ekonomiklass men ekonomiklassen var visst uppdelad i 15 delar och de hade bokat in mig i den snålaste vilket gjorde att de var slut.

Så de kollade på när det fanns biljett och de trodde det skulle kunna vara ledig i september… Sa att jag måste ta mig hem så de kollade på att uppgradera mig inom ekonomiklass och det skulle kosta 3100:-. Lite mer än jag ville sponsra dem med på grund av att de hade placerat mig i nån skum biljettklass så bad att få återkomma.

Bara att ringa Austrian Airlines och fråga vad de vill ha för uppgraderingen, de kunde dock inte räkna ut kostnaden själva utan skulle gå genom deras stockholmskontor och återkomma till mig dagen efter. Dock så hann Eijafjallajökull i vägen och efter det har jag ringt typ 50 gånger men det är omöjligt att komma fram. Antar att de har jobbat med att undsätta strandsatta resenärer. Dock hoppas jag att det skall gå att komma fram de närmaste dagarna då det ju har börjat lugna ner sig i flygrummet. Vore ju jobbigt att bli kvar i Tokyo efter att ha tagit mig dit…

Kan iallfall konstatera att det är värdelöst att boka genom ett resebolag utan man skall gå direkt till flygbolaget. Om jag hade gjort det hade det varit ok att avboka hemresan och bara köpa en ny men nu är jag tvingad att lösa det med Austrian om jag inte ska behöva slänga biljetten i ån.

Guess you might have heard that there is a vulcano on Iceland. It have given me some troubles to go home since i need to rebook my ticket from Tokyo. Talked to my travel agency the day before the volcano and the tickets for my dates where sold out. This due to the fact that they had booked me in some cheap category that was sold out instantly. Guess its only one seat per plane, they said i could probably go home in September…

Told them that its no option so they checked what an upgrade would cost to a normal Economy class ticket and it was 3100 SEK. Didnt felt that i wanted to sponsor them with that so i said i would call them back later on. So instead i called Austrian Airlines that are my flight company and they said they would get back to me the day after. The problem was that Eijafjallajökull on Iceland started that day so guess they ended up working for other customers. HAve been calling at least 50 times and still i havent been able to get throught but hope it will be possible the coming days.

Would be hard no be trapped in Tokyo even if i imagine and hope its a cool city…