Har varit lite kaos de sista två dagarna då en viss förvirring har uppstått. Fick ju reda på att jag nog skulle kunna få stipendie till ett annat universitet i måndags. I torsdags fick jag ett brev med antagningspapper från Beijing Jiaotong University som jag fick plats på genom stipendet. Dock stog det nästan inget i i antagningsbrevet mer än att jag måste vara där för registrering den 28:e augusti. Alltså två och en halv vecka tidigare än på Tsinghua och som jag har planerat för. Så nu har det uppstått lite panik då jag måste försöka få klart allt för att kunna resa.

En annan lite fundersam sak var även att det itne stog något om vad stipendiet täcker. Så det blev att maila universitet samt utgivarna av stipendiet men fick inget svar igår och idag så bestämde mig för att ringa. På universitetet var det inget svar men hos de som ger stipendiet fick jag svar. Presenterade mig lite fint på engelska och fick som svar “Sorry I dont understand”, spelade ingen roll vad jag sa, fösökte med email, Internet för att få dem att kolla mailet jag hade skickat men fick bara ett sorry till svar. Fick även tala med en andra person med även denna sade bara Sorry…

Mailade istället de som jag sökt stipendiet genom i Sverige och förklarade läget, efter några timmar fick jag ett lite lugnande besked. De sa att det nog berodde på att de fortfarande har sommaruppehåll då de ej svarar och att stipendiet är ett fullständigt som täcker det mesta.

Så nu har man att välja mellan att betala på egen hand och gå på Kinas toppuniversitet eller att ta ett stipendie på ett annat universitet. Ska fundera under helgen och sedan gäller det att lösa med jobbet att kunna åka iväg lite tidigare än jag planerat. Sen är ju frågan om det är ok att ändra mitt visum som jag ordnade i måndags för att studera på ett annat ställe, om inte så behöver jag ju inte ens välja…

Thursday i got info that i got a scholarship for Beijing Jiaotong University, there wasnt so much info in the admission letter but it said that it was registration the 28th of august. So i have mailed and called (China) to get info about scholarship and the studies. Finally i got info about the scholarship and its a full that covers the most expenses. So now i have a good problem, i can choose to pay and go to the one i applied on my own or to go for the one that i got scholarship. Will decide in the beginning of the week what to do, just hope its ok to change the Visa since i applied on monday with the other application notice. If not, I dont have to choose…