Då har jag äntligen tagit mitt första riktiga steg mot en flytt och studier i Kina i höst. Hade fått alla papper för att studera på Tsinghua university i Beijing under semestern och kilade på ambassaden i måndags morse för att ordna visum. Fick beröm att jag hade lyckats få med mig alla papper som krävdes och tog ett expressvisum så att jag även fick det med mig efter en timme.

Var även första dagen på jobbet efter semestern så var lite tungt att komma igång och även många som vill prata och fråga vad man har gjort under den lediga tiden. Senare på dagen fick jag ett mail som sa att jag nog kommer att få stipendiet som jag hade sökt tidigare. Dock så är det för annat universitet än det jag själv hade sökt så nu är det bara att avvakta ett besked på det för att veta vart man hamnar. Mina två huvudval för stipendiet är i Peking 北京 så tror fortfarande att jag hamnar där och inte i grannstaden Tianjin 天津 där mitt tredje alternativ finns. Bara att avvakta en vecka eller två för att få slutligt besked. Hade gett upp hoppet om stipendiet då jag inte hade hört något om det men nu ser det just ut igen. Jag hoppas att det inte är några problem vid ambassaden att byta universitet nu då jag har fått visum för att studera på ett universitet. Är en senare fråga men är ju bra på att oroa mig för en massa som inte spelar någon roll…

Kan säga att jag är väldigt glad idag då det är klart att det blir Kina trots den lilla förvirring som råder om vilket universitet jag kommer att studera på.

Fortsätter mina steg mot Kina imorgon då det är dax för vaccination, många konstiga sjukdomar som man behöver säkra upp för, bla TBC, Hepatit A och B mm. Blir även att spana på lite flygbiljetter, vill helst ha svar på stipendiet för att vara säker på att jag inte bokar ett flyg försent men kan ju alltid titta för att få en liten bild över möliga resvägar.

Finally im on my way to China, Im admitted to Tsinghua university in Beijing and have also applied for a scholarship for three other universities, two in Beijing and one in Tianjin. Ive got a notice that i might get it, i had already given up hope for it but if i get it its just bonus. So just to wait and see where i end up. Tomorrow im going to get some vaccinations, lots of diseases that we dont have in Sweden that i have to try to avoid. Also time to look for a flight ticket but i would like to know about the scholarship first. But its always ok to have a look I guess.

Have to say that im very happy that I will go on a my trip to China.

我下个月去中国。我打算在清华大学学习汉语. 我非常高兴去北京.