Idag hade jag min sista tenta och det var på den delen som jag tycker är viktigast då den handlar om nya ord, grammatik, helt enkelt väldigt centrala delar i språket. Kom precis till tentan då den började efter att ha krånglat med mitt cykellås som hade frusit ihop. Fick en bunt med 6 sidor som var fullmatad med tecken och många uppgifter där man skulle skriva en fråga eller svaret.

Tänkte ganska fort att det verkade vara för långt och mycket riktigt så blev det att jag bara kryssade och skrev något på vissa medan vissa frågor fick jag helt hoppa över då jag ej hann med att svara så kommer nog inte att vara en allt för rolig läsning då jag får tillbaka den.

Fick även tillbaka hörförståelsen idag och den gick väl ungefår som väntat (eller kanske lite bättre) då jag fick 54,5 p av 100 som är max. Inget lysande resultat men förhoppnignsvis blir det bättre nästa gång då jag nog kommer att förstå mer av det provet, nu har jag även min egna lägenhet så kan träna lite mer hörförståelse genom att kolla på kinesiska tv-såpor… Men glädjande var iallafall att det verkade som att jag låg runt medel då det fanns endel som hade klart sämre än mig. Var egentligen bara en som lyckades bra men hennes föräldrar kan kinesiska (själv har jag ingen bonus med att ha hört limamål under min uppväxt) vilket har gjort att hon har hört det lite då och då (ej det de normalt pratar hemma).

HAde även ltie koncentrationssvårigheter i förmiddags då värmen som sagt ej är på och det är mindre än 5 grader i klassrummet. Skall se om jag kan ta en bild imorgon så att ni får se hur det ser ut då samtliga fryser (inte bara jag). Då det var rast på hörförståelselektionen sa jag åt läraren att det är löjligt att ha lektion då det är minus inomhus vilket gjorde att andra delen av lektionen ändrades och spenderades utomhus med snöbollskrig och att göra en snögubbe. Kan iallafall konstatera att jag var bäst på detta då jag har haft mångårig träning och antar att mina klasskompisar inte har haft samma möjlighet i Saudiarabien. Dock så har man numera en gammal, förstelnad och sargad kropp vilket gör att det känns som att jag förmodligen har sträckt mig i både vänster lår samt höger överarm.

Dagen fortsatte med shopping på the Crazy market där jag köpte täcken, lakan, mössa, vantar, stolsdynor (tar med en på lektion imorgon), värmeelement och lite annat skrot. Skall göra ett försök att sova i lägenheten inatt vilket kommer att bli fruktansvärt kallt. Försöker få upp lite värme i rimmer genom att köra AC:n för fullt så den blåser lite varmluft, har igång mitt nya elelement samt endel värmeljus. Har även kokat vatten på gasspisen då det ger en grym effekt direkt i köket. Synd bara att plattorna inte är vid sängen, blir iallafall att ligga i underställ, kanske sovsäck och täcke. Får se om jag behöver toppluvan också… Om det är någon som har ett bra tips på hur man får upp bra värme i ett rum så mottages de tacksamt, skall tejpa fönstrena någon dag då jag hinner med.

Had my last exam today and it was the one about grammar and new words. It was a really big one and the time was to short so unfortuanetly i didnt have the time to answer everything so i ended up guessing and left some blank. I also got my listening exam back and it was as i imagined not too good but at least i had more than 50% which i actually didnt expected so im at least a little bit satisfied with that even if its not good. I hope it will go better on the next exam.

The lecture continued outside since i complained that we cant have class when its 5 degrees inside so we went out and threw some snowballs and build a snowman. HAve to say that i was actually the best on this but i guess its also understandable since i have had alot of practice during the years. But since im not as young as i used to be my arm now hurts a bit after throwing snowballs…

Will have a try to sleep in the apartment today, since its very cold i will sleep in a lot of clothes and also trying to get up some heat in the room. I really hope they turn on the heating soon…