Iallafall tror jag det (vet aldrig om man blir lurad), allt jagande efter boende har get resultat och av de 6-8 stycken som sågs i söndags så valde jag en. Slutade med att boende blev lite dyrare än vad jag tänkte då jag reste hit men upptäckte att om jag skulle bo själv så stiger priserna avsevärt och då jag itne har lyckats att hitta någon delad lägenhet så fick det bli på egen hand.

Slutade med att jag valde en etta med riktigt kök och toalett vilket gör att jag slipper sitta på toaletten medan jag duschar som annars är väldigt vanligt i Kina, speciellt i de mindre lägenheterna. Den jag valde är på 40-50 kvm och ligger på sjunde våningen, har en bra utsikt över universtitetsområdet då den ligger precis utanför. Det är väl vad jag tycker är lite negativt att den egentligen ligger för nära universitetet men samtidigt har ju det sina fördelar då det är bekvämt att ta sig till lektionerna.

Igår var jag förbi hos mäklaren och betalade deposition till ägaren på en månadshyra som är 2800 sen tillkommer även en mäklarkostnad på en månad vilket gör att det faktiska priset blir 3100 kr/månad. Om jag inte har blivit helt lurad så kommer jag att få tillträde på lördag och kan då flytta över de få saker jag har. ska bli skönt att slippa smyga på morgonen och lyssna på Julio Inglesias och annan toffelmusik från Spanien. Blir även kontraktskrivande på lördag och då har Jianwei lovat att han kan vara med så att jag vet att det jag skriver på är riktigt, igår blev det att ta hjälp via telefon… Det är vid sådana här tillfällen man märker att man har ljusår kvar att lära innan man behärskar språket men hoppas det ska vara annorlunda om 6 månader.

Så för alla som har sagt och funderat på att komma och hälsa på, nu är ni välkomna att titta förbi.

Fick även veta idag att vi skall ha mitterminsprov om 2 veckor och då har vi på hela första boken, fortfarande 3 kapitel att plöja igenom men det skall hinnas med innan provet så antar att det bara är att börja plugga. Ska kanske även skriva HSK i december om det är möjligt. Det är ett kinesiskt standardprov som är internationellt gångbart, om jag skriver så räknar jag väl inte med att få direkt bra poäng men tror att det kan vara bra övning att se hur det fungerar inför vårterminen så att jag kan satsa på ett bättre resultat då när jag även fått mer övning.

Finally all the search for an apartment has come to an end. At least i hope so due to the fact that yesterday i met the broker and the landlord to pay deposit for an apartment just outside campus. Its the thing that I dont like that its too close to the campus but guess I cant get everything, its a nice apartment on the 7th floor with 1 room, kitchen and bathroom. The bathroom is kind of big compared to others i have seen and i dont need to see on the toilet while im having a shower… So now its just to stop by and say hi if you like.

Today we also got info that we will have midterm exams in 2 weeks and its on the first book so have to start studying really hard now. ITs a lot to learn but i hope it will be possible to survive.